Dag 22. Halvbesprutad...

Nu är det klart. I alla fall halvklart. Jag har varit och fått min första gratishalva ranson av vaccinet mot svininfluensa. Förhoppningsvis hinner det börja verka i min kropp innan smittan kommer flygande genom luften i en väldig fart...

Skönt att torsdagen nu är gjord! Bara en ynka liten (?) fredag kvar att avverka, innan det åter är dags att ta stugan i besittning. Det ska bli riktigt skönt att komma dit ut, sätta fyr i kaminen och känna hur värmen sakta men säkert kommer smygande runt alla hörn. Ett kilo smögenräkor sköljs ned med en iskall flaska Lambrusco Bianco.  Det är fina grejer, det! En spännande följdfundering blir: Var ska man lägga alla räkskal när man är färdig? Ingen soptunna att använda sig av. Inget soprum att gå till. Men! Nu kom jag på att vi ju har en matkompost som kommer att komma väl till pass! Tänk vad avundsjuka alla smådjur som finns i vår lilla skog utanför ska bli, när de inte får komma in i den och förse sig... Eller kanske skulle man (läs Anna) kunna koka en god räksoppa på skalen, att ha och värma sig med i höstrusket?



En mörk närbild av mindre god kvalitet som, om nån undrar, föreställer vår värmande och mysiga braskamin...

Annat vi ska fixa med där ute är att såga upp all ved vi var hos Peter T. och hämtade igår. Ett styvt fysiskt krävande jobb, men ack så bra att ha när det väl är färdigt! För att inte tala om vilka överarmsmuskler jag säkert kommer att få...

Kanske blir det också en eller annan långpromenad längs sjön, ner till Länkeviken och tillbaks. Om jag kommer ihåg rätt, så ger en sån promenad nånstans runt 6000 steg. Eller, som man säkert skulle ha sagt om det hade redovisats på ett mjölkpaket: "Halva dagsbehovet"...

Dagens låt:

Ha en lång skön helg på er!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Får jag rekommendera Prosecco Scanavino som substitut för 80-tals inspirerade Lambrusco?(Eller är det helt fel av mig att koppla Lambrusco till 80-talet?) Att tänka på nästa gång ni besöker Systääämet.

2009-10-23 @ 10:50:09
Postat av: Anna

Lambruscon får du allt dricka upp själv....jag håller mig till cidern som jag tror finns kvar ute i stugan. Dessutom köpte jag två hallonsoda idag att blanda tillsammans med Baccardi Razz. Och de små räkorna samsas så fint i kylen just i denna stund!

2009-10-23 @ 14:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0